GİRESUN / MERKEZ - Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi

İMAM HATİPLİ OLMAK KONULU PANELİ GERÇEKLEŞTİRDİK

OKULUMUZ MEZUNU İL MÜFTÜLERİMİZİN KATILIMIYLA, GİRESUN İL MÜFTÜLÜĞÜYLE ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİMİZ İMAM HATİPLİ OLMAK KONULU PANELİ GERÇEKLEŞTİRDİK

22-05-201722-05-201722-05-201722-05-201722-05-201722-05-201722-05-201722-05-201722-05-2017

Giresun İmam-Hatip Lisesinin kuruluşunun 50. Yılı etkinlikleri kapsamında “Yarım Asırlık Çınar Giresun Nurettin Canikli İmam-Hatip Lisesi” sloganıyla Giresun Müftülüğü ve Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam-Hatip Lisesi tarafından “İmam Hatip Nesli konulu panel düzenlendi.

Panel yöneticiliğini Giresun İl Müftüsü Muhittin ORAL’ın yaptığı panele Tokat İl Müftüsü Ahmet ERDEM, Düzce İl Müftüsü Selami EMEN, Samsun İl Müftüsü Veysel ÇAKI ve emekli İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU katıldılar.

Giresun İl Müftü Yardımcısı İbrahim MEMİŞ’in okumuş olduğu Kur’an-ı Kerimle başlayan program Okul Müdürü Oğuz YAYLA’nın yapmış olduğu konuşma ile devam etti.O.YAYLA konuşmasında; Okulun 50 yıllık tarihine atıfta bulunarak yoklukla imtihandan varlıkla imtihan noktasına gelindiğini söyledi.

Ardından İl Müftüsü Muhittin ORAL sunuş konuşmasında Panelin 81 İl Müftüsünden 6 İl Müftüsünün Giresun İmam-Hatip mezunu olmasını fırsata çevirerek geçmişte okulun verdiği hizmetlerin din hizmetleri alanında nasıl başarıya dönüştüğünü bu günün öğrencilerine fiilen göstermeye vesile olduğunu vurguladı.

Akabinde konuşan Samsun İl Müftüsü Veysel ÇAKI ise İmam-Hatip Lisesi öğrencisinin olmazsa olmaz vasıflarından bahsederek iman, amel, ahlak ve mesleki liyakat üzerinde durdu.

Emekli İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU da konuşmasında; Celalettin ÖKTEM hocamıza atıfta bulunarak ölülerin bir kova su dökülerek te yıkanabileceğini ancak imam-hatip neslinin gerçek vazifesinin bu milleti itikat, amel ve gönül kirlerinden temizlemek olduğunu belirtti.

Tokat İl Müftüsü Ahmet ERDEM konuşmasında İmam-Hatip neslinin iki mirasa sahip çıkması gerektiğini belirterek birincisinin H.z. Peygamberin getirdiği din mirası, ikincisinin ise Müslüman Türk Milletinin Osmanlıdan devraldığı İslam Kültürü ve Ahlak mirası olduğuna değindi.

Son olarak konuşan Düzce İl Müftüsü Selami EMEN; İmam-Hatip neslinin özellikle Kur’an’a aşinalık konusundaki ihmallerine değinerek kendisinin müftü olduktan sonra otuzlu yaşlarda hafızlığa başlayıp bitirdiğini belirtti.

Öğrenciler ağırlıklı dinleyicilerin olduğu programa İl Milli Eğitim müdürü Necati AKKURT, Bulancak Milli Eğitim Müdürü Şenel BULUT, İmam-Hatip liseleri idareci, öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı.

Panel Okul idaresinin il Müftüleri için hazırladığı öğrencilik yılları notları ve resimlerini içeren cd, okul derneği başkanı Yunus SARIGÜL’ün hediyesi ve plaket takdimiyle sona erdi.

Yayın: 22.05.2017 - Güncelleme: 22.05.2017 11:41 - Görüntülenme: 1119